Házhoz megy a múzeum
(Képmelléklettel)

A Koszta József Múzeum, mint kulturális intézmény, utazó kiállítással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal erősíti partnerségi viszonyát a kistérségben található nevelési-oktatási intézményekkel.

A járás-székhely múzeumokat támogató pályázat keretein belül, a formális és informális oktató munkát támogatva a kistérségi általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulóit célozták meg, mivel a felmerülő költségek és a távolság miatt túlságosan megterhelő számukra a múzeumpedagógiai foglalkozásokon való részvétel és a kiállítások látogatása.

A kilenc múzeumpedagógiai foglalkozás és a hozzájuk kapcsolódó vándorkiállítás témakörei a következők: Fűben, fában orvosság, Elődeink gabonái, Mondd, szereted az állatokat?, Madárka, madárka…, Öltözködjünk! – Pásztorviseletek, Történelmi korok ruhatára, Agyagművesség, Archaikus játékok és Az Alföld magányos festője, Koszta József.

Az utazó kiállítás ismeretanyagának közvetítését szöveggel és képekkel illusztrált molinók szolgálják, valamint a múzeum gyűjteményéből kiemelt műtárgyak, amelyek az ideális műtárgykörnyezet biztosításának érdekében vitrinben nyernek elhelyezést.

A Koszta József Múzeum a gyűjteménye bővítésén és a tudományos kutatásokon túl kiemelendő feladatának tartja a képesség- és a kompetenciafejlesztést, az oktató-nevelő tevékenységet. Minőségi kultúrát igyekeznek közvetíteni kiállításaikkal, rendezvényeikkel és foglalkozásaikkal a helyi- és környékbeli lakosság számára.

„Gyere velünk a múzeumba!”

A programra várják az előzetes jelentkezéseket. (Cím: 6600 Szentes, Kossuth Lajos tér 1, Telefonszám: (63) 313 352)

Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1417960681608418

(Lantos Imre)

Hozzászólások