A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket
(Hangzó bejátszással és képmelléklettel)

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal január 6-án egy tea-osztási akció keretében a következő néhány nap viszontagságaira hívta fel figyelmet. Az arra járókat forró teával és pogácsával (Vereb László adománya) kínálták.

A Luther Tér közelében tartott programon Szirbik Imre polgármester tájékoztatást adott a hivatal eddig megtett intézkedéseiről. A közelgő, talán szokatlan hideg számos kérdést vet fel, többek között ezért is kötelességünk figyelni egymásra, és felhívni a figyelmet a lehetséges problémákra – kezdte mondandóját a polgármester.

Majd így folytatta: a kihűlés veszélye áll fenn egyrészt azoknál, akik közterületen vannak életvitelszerűen (mert nem hajlandók a Hajléktalan Szállóra költözni), illetve azoknál, akiknek van fedél a fejük felett, de fűteni nem tudnak. Az ő gondjukkal foglalkozik a Hajléktalan Segítő Központ (HSK), a Családsegítő Központ (CSsK) és a Gondozási Központ.

A Családsegítő Központ Tanyagondnoki Szolgálata az elmúlt napokban megvizsgálta ellátottjainak helyzetét abból a szempontból, hogy mennyire tudtak felkészülni a megszokottnál hidegebb időjárás okozta tennivalókra.

A Gondozási Központ keretében tevékenykedő házi-gondozók ugyanezt megtették gondozottjaik körében. Emellett két gondozási egységben: a Horváth Mihály-, valamint a Nagyörvény utcai telepen is kialakítottak olyan átmeneti részleget, ahol a kihűlés veszélyének kitett személyeket el tudnak helyezni.

Az egész programnak két olyan irányítója van, akik ebben a témában döntési jogkörrel vannak felruházva: Gál Antal, a CSsK igazgatója, és Berki András, a HSK vezetője.

Berki András többek között a Hajléktalan Segítő Központ lehetőségeiről is beszélt:
https://soundcloud.com/szgyors-1/berki-andras

Képmelléklet teaosztásról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1398691373535349

Hozzászólások