1100-an szavalták a Himnuszt
(videóval és képmelléklettel)

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és tanulói már évek óta felhívással fordulnak a helyi közoktatási intézményekhez, hogy a Kultúra Napja tiszteletére, az első tanítási órát megelőzően mondják el a teljes verset, és énekeljék el a nemzeti himnuszunkat!

Az idén január 20-ra tervezték a programot, melyen összességében 1100-an csatlakoztak a felhíváshoz.

A Kiss Bálint Református Általános Iskolában (a videó és a képek ott készültek) a felső tagozatosok együtt a díszteremben emlékeztek, bevezetőt mondott Fehér Csaba, a Nagytemplomi Református Egyház község lelkésze. A program elején 7. osztályosok egy csoportja elmondta, hogy január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk
(nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 194 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg.

A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. a gyerekek elszavalták a Himnuszt, a program annak eléneklésével ért véget.

A Klauzál Gábor és a Deák Ferenc Általános Iskolákban – osztálykeretekben – az első tanítási óra első perceiben az emlékezést követően szavalták el a Himnuszt.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1414691665268653

Hozzászólások